• 11.06.2019.
  Završena izgradnja helidroma u okviru Kliničkog centra u Nišu

  Kompanija Kapaprojekt nakon urađenog projekta, uspešno je zavrsila i izgradnju helidroma za potrebe Kliničkog centra Niš. Helidrom je sertifikovan i projektovan po evropskim i svetskim standardima.
  Izgrađen je u blizini zgrade novog Kliničkog centra, iza Hitne pomoći.
  Klinički centar u Nišu druga je zdravstvena ustanova u Srbiji koja je dobila helidrom. Time je omogućen prijem hitnih pacijenata i transport iz zgrade KC u svakom trenutku, za humane i socijalne usluge spasavanja ljudskih života.

 • 26.10.2018.
  Izrada projekta za izgradnju helidroma u Nišu

  Nastavak uspešne saradnje sa Kliničkim centrom Niš. Potpisan je ugovor za projekat i izgradnju helidroma koji će biti korišćen u medicinske svrhe u okviru kompleksa kliničkog centra Niš.

 • 11.10.2018.
  LIDL: Otvaranje lanca i izgradnja novih objekata

  Ponosni smo na saradnju i ukazano poverenje na izradi projekata za nekoliko objekata u Srbiji.
  Mnogi su završeni i poceli su sa radom, a nasa saradnja sa LIDL-om se nastavlja na novim projektima objekata u Zaječaru i Paraćinu.

 • 05.10.2018.
  Dva priznanja na Trijenalu 2018 u Nišu

  “Trijenale arhitekture Niša 2018” predstavlja presek arhitektonskog stvaralaštva jugoistočne Srbije u periodu od 2015. do 2018. godine. Organizatori su Društvo arhitekata Niša zajedno sa Inženjerskom komorom Srbije.
  Za "Trijenale" su selektovana 84 rada u pet kategorija.
  Kompanija Kapaprojekt ponosna je na priznanja dobijena u dve kategorije: arhitektonski projekti (za projekat poslovne zgrade u Nišu) i arhitektonske realizacije (za aneks dečije interne klinike i hirurgije u Nišu).

 • 02.07.2018.
  Muzej ROCK'N'ROLL-a U Zaječaru

  Povodom 52. "Zaječarske gitarijade", 30. juna postavljen je kamen temeljac za Rock'n'roll muzej, za koji je projekat radila kompanija Kapaprojekt.
  Muzej će biti smešten u sklopu Spomen parka „Šuma Kraljevica“, na blagom uzvišenju u odnosu na zonu održavanja Gitarijade, planirane je spratnosti P+1 i prostiraće se na oko 1.100m².
  Pored muzeja projektom su obuhvaćeni i bungalovi za smeštaj učesnika festivala.
  Novoprojektovani objekti, svojom tematikom i arhitektonskim oblikovanjem, predstavljaće dominantnu i prepoznatljivu tačku čitavog kompleksa.

 • 15.06.2018.
  Počela izgradnja škole u Doljevcu

  Počela je izgradnja školskog kompleksa u Doljevcu, površine 2 600m². Kompleks se sastoji iz dva dela: predškolske ustanove i srednje škole. Deo srednje škole karakteriše savremeni koncept uređenja kompletnog školskog prostora sa specijalizovanim učionicama za informatičku nastavu i obrazovanje.

 • 16.05.2018.
  Otvoren Dečiji hemato-onkološki centar u Nišu

  U Nišu je svečano otvoreno hemato-onkološko odeljenje Dečje interne klinike. Ovo je najsavrmeniji bolnički objekat tog tipa u Srbiji, rađen po evropskim standardima i po meri dece, njihovih roditelja i bolničkog osoblja.
  Novoizgrađeno hemato-onkološko odeljenje površine je 750m², prostire se na dva sprata i poseduje 15 bolničkih postelja.
  Arhitekturu objekta karakteriše jednostavma i prilagođena forma. Objekat presatvlja osveženje i oživljavanje postojećeg okruženja.

 • 24.04.2018.
  Nastevljena saradnja sa Gradskom stambenom agencijom

  Nakon uspesno izvedenog stambenog kompleksa, na 18 000m² u ulici Majakovskog, nastavljamo saradnju sa Gradskom stambenom agencijom na novim projektima.
  U izradi je projektno-tehnička dokumnetacija kojom se rešava novih 8 000m² stambenog prostora.

 • 23.03.2018.
  Rekonstrukcija Zdravstvenog centra u Zaječaru

  Početkom 2018. godine potpisan je ugovor o kompletnoj rekonstrukciji Zdravstvenog centra Zaječar.
  Projektni zadatak obuhvata izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekte ozakonjenja, rekonstrukcije i dogradnje objekata Zdravstvenog centra. Predmetna površina je oko 30.000m².

 • 17.11.2017.
  Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju

  Kompanija Kapaprojekt uspešno je završila projektovanje objekta za potrebe Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju.
  Planirani Regionalni centar za vanredne situacije imaće površinu preko 5.000 kvadrata. Predstavljaće jedinstveno institucijalno, infrastrukturno, tehničko-tehnološko i bezbednosno rešenje ne samo za prevenciju, već i efikasno reagovanje različitih spasilačkih jedinica u vanrednim situacijama na teritoriji Vranja, Pčinjskog okruga i šire.
  Početak realizacije projekta očekuje se u 2018. godini.

 • 23.10.2017.
  II faza izgradnje dečijeg HO odeljenja u Nišu

  Nastavljena je saradnja kompanije Kapaprojekt sa udruženjem Nurdor (Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka) na izvođenju druge faza izgradnje aneksa dečijeg hematološko-onkološkog odeljenja.
  Novo odeljenje, ukupne je površine 750 m², prostire se na dva nivoa. Izvedeni objekat funkcionalno je povezan sa postojećom zgradom Dečije klinike. Objekat je izgrađen u skladu sa potrebama dece i njihovog oporavka, uz negu po najvišim standardima.
  Drugom fazom projekta predviđeni su finalni unutrašnji radovi kao i samo opremanje enterijera. Sredstva za izgradnju klinike prikupljena su kroz akcije Nurdora. Donator projekta i nadzor radova je kompanija Kapaprojekt.

 • 21.09.2017.
  Nastavljena saradnja sa LIDL-om

  U 2017.godini nastavljena je uspešna saradnja sa velikim trgovinskim lancem - LIDL.
  Za potrebe LIDL-a, u sklopu izgradnje njihovih novih prodajnih objekata u Jagodini, Kruševcu i Kragujevcu, kompanija Kapaprojekt je izradila projektno - tehničku dokumentaciju za predmetne objekte.

 • 22.07.2016.
  Sanacija fabrike Tigar Tyres - Michelin

  Sanacija konstrukcije objekta valjare, u okviru fabrike Tigar Tyres-Michelin u Pirotu, privedena je kraju. Kompanija Kapaprojekt je angažovana na izradi projekta i bila zadužena za dvadesetčetvoročasovni nadzor radova na sanaciji 4500 m² prostora fabrike.

 • 18.05.2016.
  Počela izgradnja dečijeg HO odeljenja

  Prva faza izgradnje aneksa dečijeg hematološko-onkološkog odeljenja počela je u saradnji udruženja Nurdor (Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka) i kompanije Kapaprojekt.
  Novo odeljenje, ukupne površine 750 m²,  prostiraće se na dva nivoa zgrade Dečije klinike u Nišu i biće izgrađeno u skladu sa potrebama dece i njihovog oporavka, uz negu po najvisim standardima. Prvom fazom projekta predviđena je izgradnja novog krova. Sredstva za izgradnju klinike prikupljen je kroz akcije Nurdora, donator projekta i nadzora radova je kompanija Kapaprojekt.

 • 09.05.2016.
  Saradnja sa Lidlom

  Kapaprojekt je započeo saradnju sa velikim trgovinskim lancem - LIDL.
  Za potrebe Lidl-a, u sklopu izgradnje njihovog novog prodajnog objekta u Leskovcu, kompanija Kapaprojekt je izradila projektno - tehničku dokumentaciju za objekat površine 2500 m².

 • 04.04.2016.
  Sanacija klizišta

  Klizište koje je ometalo život stanovnika u selu Gabrovac, pored Niša, je uspešno sanirano.
  Za sanaciju klizišta, površine 2756 m². Pored ovog sanirano je i klizište u ulicama “Partizanskih kurira„ i “Vase Smajevića„, površine 1040m². Kompanija Kapaprojekt je za potrebu sanacija izradila kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju.